27 elokuuta 2005

Koneet kulkee läpi yön

Terapian viimeisellä keikalla 27.8.2005 julkaistiin - bändiltä täytenä yllätyksenä - kirja, joka lukuisten Terapiaa läheltä seuranneiden kirjoittajien tarinoiden kautta piirtää kuvaa siitä, mitä Terapia oli ja mitä Terapia merkitsi; mitä Terapia jälkeensä jätti.

Tunnelmapalat eri vuosilta ja eri näkokulmista antavat kirjoittajiensa näköistä ymmärrystä mitä on ollut olla tien päällä, mitä on ollut vastaamassa kutsuun.Kirjan toimittaneet Paula Taipalus, Ville Lähdesmäki ja Olli Miettinen kukin toimivat eri vuosina eri tehtävissä Terapian keikoilla ja taustajoukoissa.

"17 vuotta ovat koneet kulkeneet läpi yön, kun Terapia on kiertänyt ympäri Suomea hoitaen rikkinäisiä sieluja terapeuttisella tavallaan. Lukemattomat ihmiset ovat saaneet kohdata Jumalan ja vahvistuneet uskossaan Terapian jakaessa sitä, mitä ovat itse saaneet.

Kierros on sulkeutunut. Tämä kirja on koottu kunnianosoituksena Terapian mittavalle työlle."

Lataa iTunesista ilmaiseksi tai Amazonista pilkkahinnalla!

Kirjaan ovat ajatuksiaan kirjanneet:
Matti MäkinenTerapian alku ja merkitys Manse-Gospelille
Jussi VaitniemiMuistumia Terapiasta I
Jussi TörmäMuistumia Terapiasta II
Petri LaarkoTerapia ja tuuraaja
Silja LassilaTerapia ja puoliso
Tuulevi LaaksoTerapia ja keikanjärjestäjä
Annemari Latvala
Tiina Lehtineva
Tiina Mansikkamäki
Elina Tumpula
Terapia rock, rock, rock!
Harri HeleniusTerapia ja bass'n Helen
Jussi SaloTerapia ja The Rain
Paula TaipalusEnemmän kuin uskoisitkaan
Päivi NiemiTerapia ja toivo
Ville LähdesmäkiRakkauden nimeen
Markus AsuntaValvomisen tulkkina

96 s. loppuunmyyty. iTunesista ladattavissa ilmaiseksi ja Amazonista pilkkahinnalla!

Kommentti kirjasta
Ennen viimeistä keikkaa Metro-Auto Areenalla tunnelma oli ihan ok. Oltiin tehty soundcheck ja odoteltiin koska meidän vuoro tulee. Ei ollut mitään semmosta, tai siis ainakaan mulla ei ollut mitään paniikkia tai suuria tunteenvuodatuksia. Hassultahan se tuntuu sanoa, mutta oli kuin olisi ollut mikä tahansa keikka - ihan normi päivä.

Kunnes tuli kutsu nousta lavalle ja yhtäkkiä meidän käsiin työnnettiin kirja. Kirja? Terapiasta? Silloin multa katkes muistikuvat, silloin tuli ihan käsittämättömän sykähdyttävä olo ja ihan oikeesti jalat ja kädet tärisi. Ihanko oikeesti joku on meistä kirjoittanut kirjan? Ei jumalauta. Uskomatonta, upeeta.

Kyllähän se sitten jälkikäteen nauratti kun kuuli kuinka hyvin tätä oltiin pidetty bändiltä salassa. Mutta ihan oikeesti hei, tää oli Seijalta, siis anteeks Paulalta, Ollilta ja Villeltä ihan uskomattoman hieno juttu. Ja totta kai kaikilta kirjoittajilta kanssa. Mä oon näille kaikille ikuisesti kiitollinen.

Jani 2012