12 joulukuuta 1987

Sforzando!

Terapian alkuaikoja ja syntysyitä käsitellessä ei voi välttyä huomioimatta yhtyettä nimeltä Sforzando, jossa Petri ja Antti soittivat. Kyllähän muillakin terapialaisilla omia bändejään ennen Terapiaa oli; mm. μ (Myy), jossa Mikko soitti vielä samanaikaisestikin Terapiassa ollessaan ja jonka kanssa tehtiin yhteiskeikkaa, kuten myös Checkpointin kanssa, josta Harri ajallaan siirtyi Terapian riveihin (Harrin kohdalla on myös mainittava legendaarinen Sator, joka jopa ehti tekemään vinyyli-ep:n!). Mutta mikään näistä, sen enempään kuin Janin ramonespunkia harrastanut Corona Borealiskaan ei niin tiiviisti Terapian alkuvuosiin liittynyt kuin Sforzando, eli sfz.


1988μ, Checkpoint, Corona Borealis, Sesillub, Sator

Loppuvuodesta 1987 sfz:n laulaja-kitaristina toiminut Antti ja soolokitaristin roolia hoitanut Petri ryhtyivät miettimään mitä tehdä, kun bändi ei enää oikein tuntunut toimivan. Antti oli jo aikansa suunnitellut siirtyvänsä kitaran varresta rumpuihin ja viikkojen vierähtäessä päättivätkin pojat lähteä kaksistaan soittelemaan ja katsomaan mitä siitä oikein syntyy. Petrille oli kertynyt ajan saatossa biisejä, jotka eivät oikein istuneet sfz:n tyyliin ja toisaalta taas kaikki sfz:n biisitkään eivät sovittuneet ihan halutun mukaisesti.

Vuodenvaihteessa Antti ja Petri pitivät ensimmäiset soittotuokionsa koulun pommisuojassa; soitto kulki, fiilis oli hyvä, koko juttu oli heille hyvää terapiaa.

Eihän siitä sitten muuta kuin Terapiaa voinutkaan syntyä.


Sfz keikalla Tampereen Vanhassa kirkossa 12.12.1987.
Antti ja Petri joskus vuonna 1986 tai -87.

Vaan sfz:n osuus ei jäänyt tähän. Moni Terapian alkuaikojen keikkahitti oli alunperin sfz:n biisi ja joistakin jalostui sittemmin kulttimaineeseen nousseita levyttämättä jääneitä klassikoita. Kuuntele!
Perilliset
Mixi
Jees, kunniaa
Valkeissa vaatteissa1988μ, Checkpoint, Corona Borealis, Sesillub, Sator