04 tammikuuta 1997

1997

Tammi-helmikuun vaihde vietettiin Studio JJ:llä ja levyn valmistuttua, koitti sen julkaisu Helsingin Kulttuuritalolla pidetyillä Musamessuilla. Jos "Täällä taas" oli ylittänyt odotukset myynnin suhteen, niin "Kovia ääniä ja vaikeita sanoja" sai kaikki sanattomaksi. Julkaisukeikan jälkeen avoinna olleesta myyntipisteestä levyt jo melkeinpä loppuivat kesken.


Hullu rumpali.
Musamessujen keikka oli muuten Terapian historiassa ensimmäinen, jolla kuultiin koskettimia. Pro Fiden Leevi Helo, joka poikkesi levyllä soittamassa pariin biisiin hammondit, kävi ne myös keikalla esittämässä. Ja kyllä lepaa sitten siitä riemusta luukutettiinkin!

Maaliskuun alussa joutui Harri jäämään muutamalta keikalta pois ja bass'n Helenin rumpali Olli Helenius lupautui häntä tuuraamaan. Ollia tuli nähtyä loppukuusta enemmänkin, kun sekä Terapia että bass'n Helen olivat mukana Aseman lapset ry:n ja Walkers-kahviloiden yhteisellä hyväntekeväisyyskiertueella. Ja kun Petri joutui jäämään parilta kiertueen keikalta pois, oli luonnollista, että bass'n Helenin laulaja Harri Helenius oli se, joka tuli Petrin lauluosuudet hoitamaan.

Hullut torvet.
Kuhmon keikkareissu toukokuun alussa sai aikaan toisenkin tapauksen, jossa lupautuminen yhdelle keikalle koitui kohtalokkaaksi. Törmän Jussi nimittäin tuli tuuraamaan Salosen Mikkoa monitorimieheksi, kun Mikko joutui jäämään pois tältä reissulta. Lokakuuhun tultaessa jäi Salon Jussi pois valomiehen hommista, ja niinhän siinä sitten kävi Jussinkin (Törmän Jussin) kohdalla, että tuo "yksi päivä" venähti useammaksi vuodeksi.

Väsyneet popparit.
Kuten aiemmin on jo mainittu, bass'n Helenin Olli ja Harri olivat käyneet tuurailemassa poissaolijoita edellisen kevään aikana. Lindellin Mikukin oli ehtinyt toimia Antin sijaisena jo paria vuotta aiemmin, joten oli viimein aika saada myös Oinosen Mikko (bass'n Helenin basisti siis) Terapian keikalle. Kun sitten syyskuun lopulla Heikkilän Mikko joutui jäämään vuoteen omaksi, lähti Mikko (Oinonen) reipasta pelimieshenkeä osoittaen parille keikalle bassottelemaan; kymmenen minuutin varoitusajalla! Bussimatka kului biisejä harjoitellessa ja kun keikkapaikan lavaan saatiin teipattua biisien sävellajit ja osiot, menivät keikat vallan mainiosti. Mikko myös osoitti todeksi sen, että soittamisen voi ihan hyvin lopettaa siksi aikaa kun laulaa taustoja.

Concertit 1997 (51)
04.01.1997 Lempäälä 248 Hakkarin koulu, Loppiaistapahtuma. Terapia? Lempäälässä?

'Kovia ääniä ja vaikeita sanoja' Studio JJ tammi-helmikuukausina 

07.03.1997 Tampere 249+250 Kuunsilta. Täällä on aina tilaa.
08.03.1997 Helsinki 251 Kulttuuritalo, Musamessut, w. The Base > 'KÄJVS'-julkaisu. Leevi luukutti lepaa.
09.03.1997 Hämeenlinna 252 Lyseo. Ei isompaa backstagea löytyis?

Evankelinen musiikkiterapia yhä suositumpaa
Savu ja kirkkaat valot nuolevat Pitkätukkaisia rock-jätkiä lavalla. Bändi soittaa kovaa ja raskaasti. Yleisö osaa kappaleet ulkoa, ja niiden välillä on kunnon huuto- ja vihellyskonsertti. Lavalla on Terapia. Ollaan Evankelisilla musiikkimessuilla.

Terapian levynjulkaisukeikka Evankelisilla musiikkimessuilla on houkutellut noin tuhat nuorta paikalle. Encoren jälkeen bändi kirjoittaa hikisessä tungoksessa nimmareita tuliteriin levynkansiin.

"Mä tykkään Terapian kompeista, ne vaan saa mukaan", Paula Kangasniemi selittää. Hänelle on tärkeää, ettei sanoma Jumalasta ja Jeesuksesta jää peittoon. "Ei sanoma muutu siitä kuka sen esittää tai millä tavalla", Kangasniemi sanoo varmana. "Armoa ei oo koskaan liikaa."

Eero Hietala on kriittisempi: "Biisit on kehittyny aika paljon, mutta bass'n Helen on silti gospelkentän paras. Onhan se hienoa nähdä noita 16 - 17-vuotiaita hyppimässä lavan edessä, koska sitä ei ole aina ollut gospelpiireissä", 19-vuotias Hietala sanoo.

Terapia on ollut levynteon takia keikkatauolla kolme kuukautta. "Se on pitkä aika. Kevääksi on myyty puolensataa keikkaa", laulusolisti Petri Lassila kertoo. "Meidän rokkibändissä jätkät on uskovaisia, mikä tulee väkisinkin esiin keikoilla. Me rukoillaan paljon ennen lavalle menoa", Lassila paljastaa.

Terapian tyyli sopii musiikkimessujen järjestäjälle Juha Heinoselle. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) nuorisotyön johtaja haluaa, että evankeliumi on esillä gospelkonsertissa: "Pienimuotoinen raamattuopetus ja sielunhoito on myös musamessuilla tärkeää. Armoa ei oo koskaan liikaa."

Evankelisilla musiikkimessuilla 7.-9. maaliskuuta esittäytyi suomalaisen gospelin parhaimmisto. Musiikin tyylilajit vaihtelivat grungesta ja punkista kanadalaisen Arlen Salten juurirockiin.

Jani Mikkonen / Kotimaa 14.3.1997

Suuri OlliBra Tour
12.03.1997 Suonenjoki 253+254 Ammattikoulu. Hullu rumpali. ORT97
13.03.1997 Joensuu 255 Srk-keskus. Hullu rumpali. ORT97
14.03.1997 Pihtipudas 256+257 Yläaste. Hullu rumpali. Tässä casessa painaa kaikkien kuolleiden pikkukakaroiden sielut. ORT97
15.03.1997 Eura 258 Urheilutalo, Eura Gospel, w. Jakaranda, Exit > Raskone!, Hate kuvaamassa ja kuskina. Ja hullu rumpali. ORT97

Terapiasta energiaa!
Tamperelaisbändi Terapian gospelkonsertissa oli energiaa! Pihtiputaan yläasteen ruokasalin lattia vain rytkyi, kun yhtye imaisi yleisön mukaan liikkeeseen.

Terapia on julkaissut kolme levyä. Symbolikseen yhtye on ottanut ristin, ankkurin ja sydämen. Yksi tarttuvimmista biiseistä kertoikin uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

- Jos me välitetään toisistamme, maailma on hyvä. Mutta siinä emme ole aina onnistuneet ja siksi meillä on opittavaa taivaasta, Petri Lassila evästi 250 kuulijalleen. Sen suorempaa julistusta ei laulujen sanoissakaan juuri ollut, vaan Terapia antoi musiikkinsa puhua.

Tuija Siidorow / Kotiseudun sanomat 13/97

21.03.1997 Toivakka 259 Yläaste, Oppilaskuntakonsertti, w. Deuteronomium
22.03.1997 Anjalankoski 260 Myllykosken seuratalo, Valo, w. Time-tarha

Seukku täyttyi nuorista Valo-tapahtumassa
Evankeliumia julistettiin rockin ja videon välityksellä.

Terapia-yhtyeen astuessa perjantaisessa Valo-tapahtumassa Myllykosken seuratalon lavalle, oli paikalla lähes 400 nuorta.
- Kaikkiaan noin seitsentuntinen tilaisuuden tarkoitus on julistaa evankeliumia ylösnousseesta Jeesuksesta, joka kuoli ristinkuoleman meidän syntiemme tähden, nuorisotyöntekijä Mika Vilkko kertoi.

Vaikutti, että Anjalankosken seurakunnat ja SLEY olivat löytäneet nuorisolle oikean tavan sanan perille viemiseksi. Kokonaisuutena Valo-tapahtumassa valjastettiin puhe, video, pizza, musiikki ja valot palvelemaan sanan julistusta. Asia tuotiin esiin nuorten ymmärtämällä kielellä ja jopa hirtehisellä huumorilla ryyditettynä, liittyyhän uskonsanomaan juuri ilo ja toivo. Surua onkin turha lähteä etsimään, sillä sitä mahtuu elämään muutenkin tarpeeksi.
- Kiitos Taivaan Isä, että koko tää hervoton show, jota olemme monta viikkoa valmistaneet. on tuonut paikalle näin paljon nuoria, kiitti Vilkko rukouksessaan.

Mikko Huovilan Koivusaaren maisemissa kuvaamat kummelimaiset sketsit herkistivät nauruhermoja eri ohjelmaosioiden välissä. Esitykset heijastettiin videotykillä seuratalon parvelta suurelle valkokankaalle.

Time-Tarha -yhtye aloitti musiikillisen evankeliumin välityksen ja "Taimitarhan" positiivinen pop-rockkiin perustava gospel otti yleisönsä.

Illan pääesiintyjäbändinä toiminut Terapia soitti raskaampaa rockia. Yhtye on esiintynyt vuodesta 1988, ja se on yksi maamme suosituimmista gospel-bändeistä. Terapia satsaa erityisesti vauhdikkaaseen esiintymiseen lavalla. Yhtse sai myös joukon kuuntelijoita mukaansa lavan eteen jammaamaan.
- Näin Terapian ensimmäisen kerran viime Vappu-Gospelissa Kouvolassa ja sitä ennen olin kuullut yhtyeestä kavereiltani. Olen myös kuunnellut jonkin verran Terapian musiikkia ja minusta se on erittäin hvvää. sippolalainen "Piitu" Himanen kommentoi.

Terapian viimeisin levy Kovia ääniä ja vaikeita sanoja ilmestyi tämän kuun alussa.

Kari Finér / Anjalankosken sanomat 28.3.1997

Suuri Walkers Aid Tour w. bass’n Helen, Nina Åström, ZunkTronic, Ilu & Combo, I.D., Exit
23.03.1997 Turku 261+262 Konserttitalo, Kåren. Eläviäeläviäeläviäelävissäeläviäeläviä. SPR97
24.03.1997 Pori 263 Riihikedon koulu. Miika40Colliander SPR97
25.03.1997 Tampere 264 Tullikamarin Pakkahuone. Exit oli basarissa. SPR97
26.03.1997 Seinäjoki 265 Törnävä-sali. Petri poissa, tilalla Harri Helenius. SPR97
27.03.1997 Jyväskylä 266 Lutakko. Battery! SPR97
30.03.1997 Helsinki 267 Teatro. Petri ei, Harri Hoo joo. SPR97
Suuri Walkers Tour 1997
Seinäjoki ja Tuntzan teippaus.
Harri H laulaa.
Rytmiikka on taitolaji.
Poikarokkia Tampereelta.
Tunnelmaa bnH:lle, Jkl, Lutakko.
Kun laulaja meinasi unohtaa tulla keikalle. Hki, Teatro.
Mutta siellähän on Mikko bassossa!
Turku, konserttitalo.
10.04.1997 Orimattila 268+269 Ammattikoulu, seuratalo Jymylinna. Kesken kaiken - Are You Ready?!
11.04.1997 Karkkila 270 Työväentalo, Megailta, w. Ipe Vettenranta.

Terapian rock'n roll viesti: Karkkila tarvitsee Jumalaa
Jumalan sanaa kolmella sähkökitaralla

Tamperelainen Terapia on äkkiseltään outo lintu niin rock'n rollin kuin kristinuskonkin näkövinkkelistä. Rockbändit tahtovat yleensä laulaa viskistä, naisista ja nuorena kuolemisesta. Gospelyhtyeet soittavat yleensä kauniin melodisesti, hillitysti ikuisesta elämästä. Terapia ei istu näihin lokeroihin. Terapia soittaa rock'n rollia riuskalla otteella lavalla pomppien, tiukoilla riffeillä ja lujaa. Se sanoma on silti ehdottomasti ja lujasti Raamattuun pohjautuva.

Tämä kuultiin myös Karkkilassa perjantai-iltana kun Terapia rokkasi työväentalolla Karkkilan seurakunnan ja SLEY:n järjestämässä gospelkonsertissa. Terapian miehet ovat hyvin tietoisia siitä, että jotkut kristityt pitävät rockia soveltumattomana musiikkina Jumalan sanan viemiseen. Se ei bändiä hetkauta.
-Jokainen saa ajatella mitä haluaa. Pidettiinhän Bachiakin aikoinaan paheellisena. Nyt se soi joka kirkossa, kuittasi Terapia moiset väitteet Karkkilassa.

Jos kukaan ei muuta todista, tämä lienee
Joensuusta #255
Kertosäkeet tarttuvia kuin purukumi
Ja kyllä Terapian koko setistä se sanoma heijastui ja näkyi. Bändin kertosäkeet ovat tarttuvia kuin purukumi ja se viesti kiteytyi niihin. Vielä seuraavana aamunakin soi korvien välissä kertosäe: "Tämä kaupunki tarvitsee Jumalaa".

Terapia perustettiin Tampereella vuonna 1988. Sen jälkeen osa bändistä on kotiutunut opiskelun takia muualle, mutta kotipaikakseen yhtye signeeraa edelleen Mansen. Ennen Terapiaa jäsenillä oli takanaan monia kristillisiä ja ei-kristillisiä bändejä. Bändi syntyi ja muotoutui fiilispohjalta, oli kiva soittaa yhdessä. Terapia-nimi otettiin siitä että miehet totesivat soittamisen olevan heille itselleen mitä parhainta terapiaa.

Kristinusko oli mukana kuvioissa heti alusta alkaen, gospelpiireissä Terapia on tunnettu nimi. Neljää omakustannelevyä on myyty niin hyvin että kulut on saatu peittoon vaivatta. Terapiassa soittavat Jani Muhonen (kitara), Mikko Heikkilä (basso), Petri Lassila (kitara/laulu), Antti Heikkilä (kitara) ja Harri Karhe (rummut).

Työväentalon kynnys matala kaikille
Keikkoja Terapialla on ollut useita kymmeniä vuodessa. Keikkapaikkoina on ollut kouluja, nuorisotaloja ja seurakuntataloja. Karkkilan työväentalo oli Terapialle mieluisa keikkapaikka.
-Me tykätään tällaisista paikoista jotka eivät ole suoraan leimautuneet seurakuntaan. Tänne on kaikilla matala kynnys tulla, kertoi Terapian kitaristilaulaja Petri Lassila. "Mehän ollaan nimenomaan rokkibändi!"

Myös varsinaiset rockklubit ovat tulleet tutuiksi Terapialle ja kristinuskoa ei rock-kansa ole vierastanut.
-Siis mehän ollaan nimenomaan toimiva rokkibändi, painotti Lassila.

Näin oli! Terapia soitti lujaa, purevasti ja hyvin. Kolmella sähkökitaralla saatiin aikaan luja, mutta ilmava sähkövalli, jossa löytyi tilaa myös nyansseille. Biisit olivat toimivia, purevia, monipuolisia. Erityisen hyvää Terapialla oli oivallinen riffitaju, joskin heavykliseissä oli ehkä hieman liikaakin apinoinnin makua. Lavaote oli eloisa mutta vähän liikaakin suunnitellunoloinen. Terapian omista biiseistä löytyi potkua: tarttuvien kertosäkeiden ja likimurhaavan kitaroinnin lisäksi erityisesti basistin funkkiräpläykset viehättivät korvaa.

Nuorten messu myöhemmin illalla
Karkkilan seurakunnan nuorisotyö ansaitsee hatunnoston tilaisuuden järjestämisestä. Paikalla oli noin 120 karkkilalaisnuorta. Myöhemmin illalla Karkkilan kirkossa järjestettiin vielä nuorten messu. Toivottavasti seurakunnan nuorisotyöllä riittää voimia jatkaa nyt avatulla ladulla. Näin seurakunta voi tavoittaa niitäkin nuoria jotka yleensä viettävä aikaa vain keskuspuistossa.

KJ Karkkilan tienoo /16.4.1997

12.04.1997 Huittinen 271 Sleyn rukoushuone, w. Riku Rinne.
25.04.1997 Tampere 272 Tullikamarin Pakkahuone. Rod Of Mosesin levynjulkistus.
26.04.1997 Pori 273 Mikonkatu 8. Kauppa on tossa ihan vieressä.
28.04.1997 Forssa 274+275 Feeniks, srk-talo. Saisko yhtään isompaa lavaa?
29.04.1997 Helsinki 276+277 Munkkiniemen yhteiskoulu, Temppeliaukion kirkko. Antti poissa, mukana Petri Laarko.
30.04.1997 Teuva 278 Koulukeskus, SoiVappu, w. Wiseguys, Nina Åström > Antti = Laardi.
03.05.1997 Kuhmo 279 Kuhmotalo, Lentua-sali, w. Nuorisomusikaali Bob

Suuri Kevätkiertue '97
21.05.1997 Jyväskylä 280 Lutakko. Kuivattua papayaa. Ei tosin maistunut kaikille. SKK97
Väsynyt poppari.
22.05.1997 Luopioinen 281 Seuratalo. Hiano paikka. SKK97
24.05.1997 Taipalsaari 282 Saimaanharjun koulu. Kiva lava. Vähän vaan matala. SKK97
25.05.1997 Tampere 283 Vanhan kirjastotalon puisto. Kevätkiertueen perinteinen päätöskeikka. SKK97

20.06.1997 Alajärvi 284 Kitron stadion, Valot on, w. mm. bass'n Helen, Maria Laakso Band > Mukana Miika Syrjänen.
25.07.1997 Joensuu 285 Laulurinne, Joensuu Gospel Festivals, w. mm. bass'n Helen, Mikko Kuustonen & Heikki Silvennoinen And The Rest, Jaakko Löytty, Marianne Heikkilä > 12Marshall, 4Hartke.
02.08.1997 Nokia 286 Löytiksen parkkialue, Tapsan tahdit, w. Pöllö
09.08.1997 Kuopio 287 ?-koulu. Plus Juutuu.
23.08.1997 Tampere 288 Tullikamarin Pakkahuone, Ristirock, w. Veronika
06.09.1997 Kuusamo 289 Kuusamotalo, Elä nyt! Kameran takana Merja Honkkila.

#285 Meelis Joensuussa
Suuri Terapia-dim -kiertue; Antti-Mikko poissa
26.09.1997 Rauma 290 Lyseo. Antti & Mikko poissa, mukana Mikko Oinonen. Laput lattialla, koko ajan ei tarvi soittaa. DIM97
27.09.1997 Töysä 291 Iivari. AnttiMikko ei, Oinonen joo. DIM97

11.10.1997 Helsinki 292 Astoria-sali, Vapaakirkon nuorisotyön 100-vuotisjuhla, w. Mennyt Loisto > Mikko sai kiveä ja karvaräkin.

+ Jussi Törmä - valot

03.11.1997 Oulu 293 Pohjankartano, Oulu Gospel, w. Exit
14.11.1997 Naantali 294 Tulli. Janilla musta Explorer.

Terapia esiintyi nuorille Tyhjässä Takissa Naantalissa
Missä naantalilaiset nuoret istuvat selvin päin kuuntelemassa bändiä? Mikä saa lukuisat nuoret kokoontumaan yhteen ja viettämään perjantai-iltaa rauhallisesti? Tietysti nuorten oma yökahvila Tyhjä Takki, jossa perjantai-iltana esiintyi kuuluisa gospel-yhtye Terapia.

Naantalissa halutaan panostaa nuoriin ja antaa heille mahdollisuus tehdä jotain hyödyllistä selvin päin. Tästä on osoituksena jo seitsemän vuotta toiminut nuorten yökahvila Tyhjä Takki. Sitä pyörittävät seurakunnan työntekijät Naantalin kaupungin tiloissa. Perjantai-iltana Tyhjään Takkiin oli kerääntynyt tavallista enemmän nuorisoa, lähes 200. Kovan luokan hengellinen musiikkiyhtye oltiin saatu jo toistamiseen Naantaliin.

Tunnelma oli odottava ja iloinen
Suurin osa nuorista oli tullut paikalle katsomaan kavereita. Osalle Tyhjässä Takissa käyminen on jo muodostunut tavaksi. Nuorten mielestä on ihanaa, kun on joku lämmin ja turvallinen kokoontumispaikka lähellä. Terapia on kuitenkin innostanut muitakin nuoria tulemaan, sillä yhtye oli useimmille tuttu.
-Olen kuunnellut Terapiaa jo aikaisemminkin ja ne soittaa hyvää musiikkia. Odotan innolla, mitä tuleman pitää, kertoo Tyhjässä Takissa ahkerasti käyvä Katja Lahtinen.

Lauluja elämästä
-Miks sä oot täällä tänään? Sä oot jotain tiettyä tarkoitusta varten täällä, et sattumalta. Tänään tulette kuulemaan jotain sellaista, mitä ette ehkä osanneet odottaa. Aplodit Terapialle, kuuluttaa Seppo Paulasaari seurakunnasta. Musiikki, valot ja persoonalliset soittajat herättävät yleisön mielenkiinnon. Laulujen sanat koskettavat jokaista, sillä ne kertovat elämästä. Varsinkin nuorille tärkeät aiheet, kuten rakkaus ja oman paikan etsiminen tässä maailmassa, herättävät ajatuksia.

Terapia ei ole mikä tahansa yhtye, sillä sen musiikin voima lähtee Jumalasta.
-Jumala hyväksyy teidät kaikki sellaisenaan. Rakastakaa toisianne!, kehottaa Terapia.

Tampereen seudulta kotoisin oleva yhtye soittaa tunteella. Terapia lähti hullun rohkeasti tekemään sellaista musiikkia, jota kukaan ei tehnyt.
-Sisäinen halu tuoda esiin hengellistä sanomaa antaa voimaa tehdä tätä työtä, vaikka helpolla ei pääsekään, toteavat Terapian jäsenet.

Luontainen kehitys vie Terapian toimintaa eteenpäin tulevaisuuteen. Yhteensä noin 50 keikkaa vuodessa tekevä Terapia oli tyytyväinen naantalilaiseen yleisöön.
-Täällä oli rento meininki.

Samaa mieltä olivat myös paikalla olleet nuoret:
-Loistava konsertti
-Laulaja mukavan tuntuinen.
-Joka kerralla vain paranee!
-Terapia voisi useammankin tulla Naantaliin.

Myös seurakunnan työntekijät olivat erittäin tyytyväisiä konsertin jälkeen. He haluavatkin osoittaa kiitoksensa niille naantalilaisille yrityksille, jotka mahdollistivat Terapian saamisen Naantaliin. Yritykset ovat muutenkin mukana Suunta selvillä -projektissa. Sen tarkoituksena on estää nuorten alkoholisoituminen tarjoamalla heille muuta mielekastä tekemistä.
-On tärkeää tehdä ns. etsivää ja kokoavaa nuorisotyötä. Nuorille on tärkeää, että heillä on tuttu ja luotettava aikuinen lähellä, toteaa nuorisotyöntekijä Seppo "Sepi" Paulasaari. -Näissä Tyhjä Takki -illoissa me aikuiset pyrimme olemaan mahdollisimman paljon nuorten parissa. Tänne ovat kaikki nuoret erittäin tervetulleita. Tyhjä Takki on auki joka toinen perjantai klo 19.30-23.30, kertoo Paulasaari. -Olisi kiva järjestää enemmänkin tälläisia erikoisia iltoja. Näillä näkymin olemmekin saamassa lisäresursseja nuorisotyöhön, jatkaa Paulasaari.

Tiina Tulento / Rannikkoseutu 18.11.1997

16.11.1997 Turku 295 Elysé Arena, Maata näkyvissä, w. Jaakko Löytty Band
28.11.1997 Saarijärvi 296 Lukio, w. Long Time Metuselah, Maria Laakso Band
29.11.1997 Lapua 297 Urheilutalo, w. Exit > Petri Simojoki.
07.12.1997 Järvenpää 298 Srk-talo, Rockspot Special, w. Azure, Markus Koskinen & Pepe Johansson duo, Anchor, Powerstone > "Tossa ihminen palaa - auto ei pääse - ihminen palaa kuoliaaks." Päiväkirja mk I.

Pressikuvat '97
Katumuotia '97
Tukkamuotia '97

#261-267 Walkers-rundi
#261 Turku ja yleisöryntäys
...jota pimeässä ei onneksi huomaa.
Tiukka basisti bnH:lla...

BnH:n Mikko.
No nyt on jo väkeäkin.
Ainakin lavalla.
Terapian Harri.
#265 Seinä...
...joki
#267 Helsinki, 
Teatro.

#289 Pistokeikka Kuusamoon
Varastolle menossa.
"Roudausta."
Bussissa voi vaihtaa kielet,
...nukkua, 
...ohittaa Vaajakosken perinteisesti,
...korjata turbon juomatölkillä,
...hioa nauhat,
...syödä yöllä,
...ja koristella kanssamatkustajia.
Petri ja hanskat.
Petri ja rollit.
Mikko ja mikit.
Bassomikkien säätöä.
Soundien säätöä.
Yleistä säätöä.
Ennennäkemätön ääni-
...ja valoshow.
Kamat takas caseihin.
Kaunis bussinperä.
Valoa nopeampaa roudausta.
Takaisin Tampereella.

#297 Petri & Simojoki
Lapualla Exit oli samalla keikalla Terapian kanssa ja Petri "pääsi" tuuraamaan Pekka Simojokea tämän ollessa sen verran flunssassa vast, äänensä menettäneenä että laulunlurituksiin ei kyennyt. Petri kykeni.
Harvoinpa, jos koskaan...
...on Exit...
...näin rokilta kuulostanut.
Harvinainen lippu.

Vuoden teemana ovat selvästikin olleet kovin taiteelliset biisilistat
Tavallisiakin toki löytyi.

KÄJVS-tyylisuuntaa edustava keikkajuliste